Jak správně izolovat vaše bydlení?

Stavba a rekontrukce

Když se mluví o izolacích, tak má většina lidí na mysli ty tepelné. Ani ty nelze opomíjet, jelikož právě ty jsou spojeny s minimálními úniky tepla a tedy i s tím, že lze výrazně ušetřit na vytápění. Není to ale jediná možnost, jak bydlení izolovat. Nelze zapomínat také na hluk, který se hlavně ve velkém paneláku může objevovat. A jak na to?

Jaký použít materiál na minimalizaci úniku tepla?

Možných variant existuje na trhu skutečně celá řada. Roli při jejich výběru nehraje jenom intenzita hluku, ale hraje zde roli také to, o jaký typ hluku se jedná. Správný materiál by měl vybírat odborník se zkušenostmi a také znalostmi. Někdy to může být akustická pěna, jindy zase materiál zcela jiný. Oslovit správnou firmu se svým požadavkem by měl být pro každého první a rozhodně i základní krok.

Kde všude je dobré izolovat?

I toto je dobré vědět. Dnes platí, že není problémem izolovat v podstatě celou místnost, stejně jako celý váš byt, ale v případě potřeby také dům. Kde všude se dá izolace umístit a kde všude dokáže bránit přede průnikem jakéhokoliv hluku? Jsou to tato místa:

  • stropy,
  • stěny,
  • podlahy.
Přečtěte si také:  Kam se stavební sutí a odpadem? Na zahradě je nenechávejte

Kdy je výhodné provést izolaci?

Umístění izolační vrstvy není zase až tak komplikované. A je jedno, zda se jedná o umístění různých izolační desek na strop nebo stěny, nebo se realizuje kvalitní kročejová izolace, která je umísťována pod podlahu. Přesto doporučíme realizovat dané kroky s případnou dílčí nebo částečnou rekonstrukcí. Tedy když budete třeba měnit podlahy, nebo vylepšovat stěny a dávat stropní podhledy.

Svépomocí nebo s firmou?

Dá se to zvládnout svépomocí, ale my doporučíme raději oslovit kvalitní firmu. To proto, že budete mít jistotu zkušeností a také dobře odvedené práce. Tu pravou doporučujeme oslovit jak na základě referencí, tak i na základě hodnocení, které dané firma má. Jedině tak nešlápnete vedle a zvolíte takovou, s jejíž prací budete moci být maximálně spokojeni.

Jaký použít materiál na minimalizaci úniku tepla?
Jaký použít materiál na minimalizaci úniku tepla?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *