vizovické těsto recept

Press Report

Katalog neustále aktualizovaných zpravodajských zdrojů

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ads

Velikonoční RECEPT LÁDI HRUŠKY: Upečte si jednoduchý tvarohový MAZANEC

19 duben 2014 20:05:14 tn.cz

NOVÝ RECEPT: Velikonoce jsou končně tady a pro tuto příležitost inspektor TV Nova Láďa Hruška připravil speciální mazanec z tvarohového těsta.

Vice Všechny zprávy Time19 duben 2014 20:05:14


Ads

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Lahodné domácí veky, které zvládne každý

12 duben 2014 20:08:57 tn.cz

Upéct domácí veku je snadné a zvládne to i úplný začátečník, tvrdí Láďa Hruška o svém novém receptu. Bez doby na kynutí těsta zabere výroba tří vek sotva dvacet minut práce.

Vice Z domova Time12 duben 2014 20:08:57


Vizovické kraslice nesou valašské "múdrosloví", mnohdy peprné

11 duben 2014 14:17:14 Magazín ČN.cz

Vizovice (Zlínsko) - Tradiční vizovické kraslice zdobené charakteristickým valašským "múdroslovím" maluje již několik let vizovická patriotka Jarmila Adamcová. Černé kraslice...

Vice Všechny zprávy Time11 duben 2014 14:17:14


Jen více jídel z brambor: Chléb z bramborového těsta ozvláštní každý pokrm

16 říjen 2013 07:04:39 IHNED.cz - vše

Pečení domácího chleba se poslední roky stalo hitem. Není ale od věci vyzkoušet i neobvyklé příměsi, jako to dělá šéfkuchař Radek David. Ten nastrouhané brambory přidává do chlebového těsta, což je se škubánky a plackami jeho oblíbený recept.

Vice Všechny zprávy Time16 říjen 2013 07:04:39


Vizovickou likérkou burácel heavy metal legendárních Accept

12 červenec 2013 14:46:32 Deník.cz - Kultura

Vizovice – Letošní jedenáctý ročník festivalu Masters of Rock má za sebou první vrchol. Noc na dnešek totiž v areálu vizovické likérky Rudolf Jelínek patřila legendárním německým heavymetalistům Accept.

Vice Kultůra Time12 červenec 2013 14:46:32


Vypadá to trochu jako pizza, není to pizza. Jak upéct pravý alsaský tarte flambée?

18 červen 2013 11:39:17 IHNED.cz - vše

Slaný koláč z chlebového těsta pekli dříve v Alsasku pekaři ze zbytků, aby vyzkoušeli, jak mají rozpálenou pec. Když se ho naučíte péct podle šéfkuchaře pražské restaurace La Gare, jako bonus získáte i recept na křupavou bagetku. Těsto je to totiž stejné.

Vice Všechny zprávy Time18 červen 2013 11:39:17


Vizovické Trnkobraní začalo koštem slivovice a jiných pálenek

25 srpen 2012 12:57:46 Deník.cz - Kultura

Vizovice – Tradičním koštem slivovice a jiných ovocných pálenek začal dnes ve Vizovicích na Zlínsku 45. ročník festivalu Vizovické Trnkobraní. Pořadatelé ho pojali jako ohlédnutí za minulými lety a výběr toho nejlepšího ze současné hudby pro různé věkové kategorie.

Vice Kultůra Time25 srpen 2012 12:57:46


Svatba ve znamení rocku na vizovickém festivalu

13 červenec 2012 00:18:25 Novinky.cz - Hlavní stránka

Před pěti lety se poznali na největším východoevropském rockovém festivalu ve Vizovicích. Před čtyřmi lety na stejné akci počali svou dcerku Aničku. Dne 12. července 2012 si na pódiu vizovického Masters of Rock řekli své „Ano“. Před svědky a asi dvaceti tisíci rockery v areálu vizovické likérky R. Jelínek, kde zrovna začal další čtyřdenní hudební maratón.

Vice Všechny zprávy Time13 červenec 2012 00:18:25


Tradiční linecké cukroví z těsta s vařenými žloutky

19 prosinec 2011 10:21:42 Novinky.cz - Hlavní stránka

Linecké patří k nejpopulárnějšímu vánočnímu cukroví, které nemůže chybět na žádném vánočním stole. Klíčové je, aby bylo co nejkřehčí. Skoro sto let starý rodinný recept ukazuje, jak toho dosáhnout. Do těsta se použije vařený žloutek místo syrového.

Vice Všechny zprávy Time19 prosinec 2011 10:21:42


Upečte si velikonoční chléb podle receptu saského pekaře

25 duben 2011 08:11:20 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

K saským Velikonocům patří speciální chléb. Seženete ho v pekárnách i cukrárnách. Kdo má rád vánoční štolu, určitě si pochutná. Oproti této lahůdce je pečen z lehčího těsta, kalorický je ovšem stejně

Vice Z domova Time25 duben 2011 08:11:20


Lívance, ananas či preclíky. 5 receptů z piva

07 duben 2011 07:03:44 www.lidovky.cz

Pivu se jako ingredienci k vaření dostává nemalé pozornosti, dodá jídlu ten správný říz a chuť. Je vhodné k vaření, dušení, grilování, nakládání i do těsta. Další články k tématu: Horkou čokoládu i fazole vylepší chilli. Vyzkoušejte 5 ostrých receptů Cizrna nahradí i maso. Vyzkoušejte 5 nej receptů S mandlemi nebo dort? 5 receptů z brokolice

Vice Všechny zprávy Time07 duben 2011 07:03:44


Recepty na slané koláče a štrúdly, po kterých se hned zapráší

18 březen 2011 03:07:06 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

Slané koláče a záviny z listového těsta mají jednu "nevýhodu": často nestačí ani vychladnout a už zmizí z tácu. Další články k tématu: Slané koláče: pět receptů na francouzskou pochoutku

Vice Děti a domov Time18 březen 2011 03:07:06


Vepřová panenka zapečená v listovém těstě zůstane křehká a šťavnatá

20 únor 2011 10:01:44 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

V podstatě všechny druhy masa lze zapéct v listovém těstě. Jen musí být kvalitní, určené například na minutky, aby se stačilo v poměrně tenkém zábalu patřičně propéct. Vepřová panenka je ideální. Další články k tématu: VIDEO: Upečte si poctivý celozrnný kváskový chléb, pochutnáte si VIDEO: Kýtu naplňte jako pytlík na cvičky, lehce a elegantně podle Itala VIDEO: Naučte se salát ze starého pečiva, může se vám to hodit Výbornou poctivou pizzu zvládnete i doma, jen nechte odpočinout těsto VIDEO: Z jablek a rumu vyrobíte moučník, kterému v zimě nikdo neodolá VIDEO: Recept na paštiku jako od babičky. Bez škodlivých éček Štrúdl pro chlapy nikdy neochutnáte studený. Zmizí rovnou z plechu

Vice Hobby Time20 únor 2011 10:01:44


Trdelník: hrstka těsta, která dobře vydělává

31 prosinec 2010 07:39:02 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

Mouka, kvasnice a tuk, tyto tři základní suroviny dokážou roztočit pěkné peníze. Stačí z nich vypracovat těsto, nařezat ho na tenké proužky, namotat je na váleček, upéci, obalit v ořeších, prodávat ho ve stánku s názvem trdelník a peníze se jen sypou.

Vice Ekonomika Time31 prosinec 2010 07:39:02


Vánoční soutěž: bezlepkové kytičky z lineckého těsta

14 prosinec 2010 11:04:20 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

Další soutěžní příspěvek od naší čtenářky nabízí zajímavou variantu vánočního cukroví pro ty, kdo musejí dodržovat bezlepkovou dietu. Další články k tématu: Vánoční soutěž: linecké tradičně i nově Vánoční soutěž: sušenky, komety i ježci v čokoládě Vánoční soutěž: javorové cukroví i ořechovo-kávové košíčky Čtenářský recept: Bezlepkové oříškové kytičky

Vice Děti a domov Time14 prosinec 2010 11:04:20


Výbornou poctivou pizzu zvládnete i doma, jen nechte odpočinout těsto

29 srpen 2010 01:38:47 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

Bez odleželého těsta, vyzrálých rajčat a kvalitního olivového oleje dobrou pizzu neuděláte, přestože je její příprava v podstatě velmi jednoduchá. Navíc těsto na pizzu využijete i jako základ na přípravu neodolatelné slané sýrové „bábovky“ zvané focaccia al formaggio (čti fokača al formadžo). Další články k tématu: Naučte se italskou klasiku: pastu aglio olio e peperoncino a pravé tiramisu VIDEO: Upečte si poctivý celozrnný kváskový chléb, pochutnáte si Recept na perfektní domácí chléb, který se zaručeně povede. Krok za krokem VIDEO: Příprava italské pasty 3x jinak Pohlreicha utahá jak šňůrku od wc VIDEO: Naučte se vytahovat střeva ančovičkám a zbavovat očí kalamáry VIDEO: Fígl na loupání rajčat a levné hovězí maso po italsku VIDEO: Hovězí steak má být krvavý, na propečené maso zapomeňte

Vice Bydlení Time29 srpen 2010 01:38:47


VIDEO: Naučte se cukrářské odpalované těsto na vynikající dezert profitterol

22 srpen 2010 02:23:19 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

Pro věnečky a větrníky už nemusíte běhat do cukrárny. Upečete je ze stejného odpalovaného těsta jako tradiční francouzský moučník profitterol, který nevymyslel nikdo jiný než Ital. Emanuele Ridi vám celé cukrářské tajemství odhalí natolik názorně, že odpalované těsto určitě zvládnete také. Další články k tématu: Vosy a stolování: přitáhne je pot i sladký parfém, odežene hřebíček Recept na domácí „kinder“ mléčné řezy. Jsou mnohem lepší než ty kupované VIDEO: Italský domácí citronový likér, který musíte vyzkoušet Polaskejte svůj jazyk grilovanými grepy, melouny, broskvemi i mangem VIDEO: Máte-li královské choutky, připravte si kachnu na pomerančích Jak vylepšit obyčejnou žemlovku, aby z ní byla luxusní krmě

Vice Bydlení Time22 srpen 2010 02:23:19


Polívka má v areálu vizovické likérky svou čtyřmetrovou podobiznu

05 srpen 2010 19:39:57 Magazín ČN.cz

Vizovice (Zlínsko) - Organizátoři vizovického festivalu Trnkobraní přivezli dnes do areálu vizovické likérky sochu herce, scenáristy, režiséra a recesisty Bolka Polívky. Více než čtyřmetrový monument z kmene topolu bude slavnostně odhalen v neděli 22. srpna v rámci programu Trnkobraní. Polívku umělecky ztvárnil akademický řezbář Cyril Kocúrek ze slovenského Kežmarku.

Vice Všechny zprávy Time05 srpen 2010 19:39:57


Deset fíglů, jak na kynuté a křehké těsto

16 červenec 2010 03:40:23 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

Ať už připravujete buchty, vánočku nebo koblížky, vždycky zažíváte trochu napětí. Povede se? Vzejde kvásek a těsto vykyne? S našimi triky si můžete otřít pot z čela a dát nohy na stůl. Těsto vám vyběhne, než byste řekla kvasnice. Poradíme vám také, jak na křehké těsto.

Vice Zdraví a životní styl Time16 červenec 2010 03:40:23


Odpalované těsto

03 květen 2010 11:10:23 Magazín ČN.cz

I když to tak nevypadá, příprava odpalovaného těsta v domácích podmínkách není nijak složitá. Chce to jen se přesně držet návodu a trochu trpělivosti.

Vice Všechny zprávy Time03 květen 2010 11:10:23


Recept na odpalované těsto

03 květen 2010 11:10:23 Magazín ČN.cz

Suroviny: 1/4 l vody, 100g tuku, 250 g polohrubé mouky, špetka soli, 5 - 6 vajec (podle velikosti).

Vice Všechny zprávy Time03 květen 2010 11:10:23


Nebojte se kynutého těsta II.

15 březen 2010 01:19:22 Magazín ČN.cz

Minule jsme se zaměřili na výrobu těsta, dne s si povíme o tom, proč někdy i přes veškeré snahy nejsme úspěšní. Stačí totiž malá nedbalost a těstu se nechce kynout, držet správný tvar nebo místo nadýchaných buchet a koláčů taháme z trouby scvrklé chudinky. Proto nezoufejte a pozorně si pročtěte následující řádky. A váš příští počin už určitě bude korunován spěchem.

Vice Všechny zprávy Time15 březen 2010 01:19:22


Nebojte se kynutého těsta

11 březen 2010 10:25:04 Magazín ČN.cz

Mnoho hospodyněk se dnes vyhýbá přípravě kynutého těsta, protože je odrazuje složitá příprava, dlouhá doba kynutí i nejistý výsledek. Patříte mezi ně i vy? Budete-li se držet následujících doporučení, nemůžete neuspět.

Vice Všechny zprávy Time11 březen 2010 10:25:04


Z bývalé vizovické zámecké sýpky bude knihovna

15 leden 2010 12:32:52 Týden

Historický objekt bývalé sýpky vizovického zámku se zřejmě dočká zásadních změn. Z budovy, která je součástí zámeckého areálu, by mělo vzniknout zázemí pro městskou knihovnu a základní uměleckou školu.

Vice Bydlení Time15 leden 2010 12:32:52


Miluše Šímová z Berouna vyrábí betlémy z vizovického těsta

10 prosinec 2009 16:36:37 Regionalni zpravodajstvi

Betlémy z vizovického těsta. To je umění Miluše Šímové z Berouna, která celý svůj život pracovala ve školství, a tak se svými žáky často něco vyráběla. Právě tak objevila kouzlo vizovického pečiva a od chvíle, co je v důchodu, svému koníčku zcela propadla. Dnes vyrábí úplná umělecká díla, která můžete až do 6. ledna vidět v berounském muzeu, a která si byla prohlédnout také naše redaktorka Lucie Zemanová.

Vice Z domova Time10 prosinec 2009 16:36:37


Košíčky z lineckého těsta s ovocem

06 květen 2009 08:04:23 Týden

Košíčky jsou vítaným zpestřením nedělního odpoledne. Potěší nejen dospělé, ale i děti. Jsou také velmi oblíbeným dezertem na letních narozeninových party. Možností, jaký krém použít na náplň, je spousta. Rychlý recept mě naučil výborný cukrář Stanislav Rojt.

Vice Zdraví a životní styl Time06 květen 2009 08:04:23


VIDEO: Tradice vizovického pečiva baví i mladé

09 prosinec 2008 03:06:01 Deník.cz - Zprávy

Vizovice /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Rybičky, ptáčci, ovečky. Celkem dvaatřicet vzorů ozdob se může vytvářet při pečení tradičního vizovického pečiva, kterým lze ozdobit třeba štědrovečerní tabuli nebo vánoční stromek.

Vice Z domova Time09 prosinec 2008 03:06:01


Do listového těsta úspěšně zabalíte cokoli

26 listopad 2008 11:29:46 Magazín ČN.cz

Výrobky z listového těsta jsou oblíbené snad u všech generací. Kvalitní těsto vytvoří mnoho vrstviček – lístků. Snad nejpřiléhavěji...

Vice Všechny zprávy Time26 listopad 2008 11:29:46


Nejoblíbenější recepty z pokladnice české vánoční kuchyně

22 listopad 2008 00:05:54 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

Chybí vám inspirace na letošní vánoční cukroví? Začínáme sedmi nejklasičtějšími recepty z pokladnice české vánoční kuchyně – od vanilkových rohlíčků po včelí úly a pracny - a cukrovím z lineckého těsta.

Vice Hobby Time22 listopad 2008 00:05:54


Guláš s čepicí z listového těsta

31 říjen 2008 09:27:24 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

"Poklička" z listového těsta není pouhou ozdobou - má také svůj účel: maso pod ní je měkoučké, jak jen dušené maso může být, ale díky otvorům v těstě zároveň propečené.

Vice Hobby Time31 říjen 2008 09:27:24