co z vepřové kýty

Press Report

Katalog neustále aktualizovaných zpravodajských zdrojů

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ads

Britský vědec plánuje ošálit lvy v Botswaně očima na kýtách krav

08 červenec 2016 05:23:32 Deník.cz - Zprávy

Gaborone - Britský vědec v Botswaně experimentuje s novátorským způsobem, jak ochránit krávy místních farmářů před lovícími lvy - maluje jim na kýty oči, napsal zpravodajský server The Times. Neil Jordan doufá, že šelmy pátrající po kořisti přimějí oči na zadku dobytka věřit, že si jich zvířata všimla, což často stačí k tomu, aby se lvi vzdali snahy lovit.

Vice Všechny zprávy Time08 červenec 2016 05:23:32


Ads

Ondřej Konrád: Co vyvolal sáček kaštanů

21 prosinec 2013 20:03:43 Komentare a nazory

Před pár dny jsem si koupil na jednom z vánočních trhů sáček pečených kaštanů. Samozřejmě předražených (asi deset kusů za padesátikorunu), ale s tím je člověk předem smířen a zbývá jen věřit, že aspoň polovina nebude mít pachuť a půjde vyloupnout. Neštěstí většina byla v pořádku a správně propečená. Kolem to ozdobně svítilo, mistr v zástěře ukrajoval znalecky plátky vepřové kýty ve svěráku nad žárovištěm, ve vzduchu bylo cítit svařené víno a linuly se koledy.

Vice Média Time21 prosinec 2013 20:03:43


AUDIO: Srnčí kýta na smetaně

28 září 2013 13:12:07 Ráááádio Impuls - Přepisy všech pořadů

Jako každou sobotu, i dnes připravuje Honza Benešovský společně s šéfkuchařem Romanem Paulusem sobotní oběd. Tentokrát je to srnčí kýta na smetaně. Poslechněte si zvukový záznam a vařte s námi!

Vice Všechny zprávy Time28 září 2013 13:12:07


Nižší zásoby zdražily vepřové

02 srpen 2013 19:58:02 Kurzy.cz - Komodity

Futures kontrakty na vepřové půlky (lean hogs) včera zdražily nejvíce za poslední týden, kvůli klesajícímu množství vepř...

Vice Ekonomika Time02 srpen 2013 19:58:02


Vepřový guláš

30 květen 2013 16:29:09 Ráááádio Impuls - Přepisy všech pořadů

Dnes připravujeme společně s Penny marketem vepřový guláš.

Vice Všechny zprávy Time30 květen 2013 16:29:09


Rostoucí poptávka vyhnala vepřové výše

15 květen 2013 09:13:31 Kurzy.cz - Ekonomické zpravodajství

Futures kontrakty na vepřové půlky (lean hogs) včera posílily nejvíce za poslední 2 měsící díky sílící poptávce po vepřo...

Vice Ekonomika Time15 květen 2013 09:13:31


Vepřová kýta často není jen z masa, tvrdí šéf Pražského kulinářského institutu

18 březen 2013 08:00:01 Regionalni zpravodajstvi

Maso - nemaso. Takové je prý ke koupi v řadě supermarketů. Nedávno na to upozornil šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk ve svém pořadu Peklo na talíři. Tvrdí v něm, že se prodává čerstvé, chlazené maso napíchané vodou. Dřív se v této souvislosti mluvilo třeba o rybím nebo kuřecím mase, ale například u vepřové kýty by to čekal málokdo.

Vice Z domova Time18 březen 2013 08:00:01


Vepřové oslabilo nejvíce za 4 měsíce

10 leden 2013 08:41:38 Kurzy.cz - Ekonomické zpravodajství

Futures kontrakty na vepřové půlky (Lean hogs) včera poměrně citelně zlevnily v důsledku vyšších zásob vepřového masa v ...

Vice Ekonomika Time10 leden 2013 08:41:38


Jak opečovat srnčí kýtu, aby z ní byl šťavnatý steak. Nechte se inspirovat Titem Eliášem

13 listopad 2012 07:55:15 IHNED.cz - vše

Z kýty se obvykle steaky nepřipravují, zvlášť když jde o zvěřinu. Titus Eliáš, šéfkuchař restaurací Na kopci a Na konci, z toho udělal jeden z hřebů jídelníčku. Podívejte se, jak připravuje kýtu z pěkného mladého srnce (je samozřejmě levnější než exkluzivní hřbet), aby z ní mohl vyrobit úžasný kus šťavnatého masa.

Vice Všechny zprávy Time13 listopad 2012 07:55:15


VELIKONOČNÍ BRUNCH V JIHOAMERICKÉM STYLU V EL ASADOR RESTAURANT & BAR

16 březen 2012 02:25:47 CityOut Prague

EL ASADOR velikonoční barbecue brunch – 8. dubna 2012 VELIKONOČNÍ BRUNCH V JIHOAMERICKÉM STYLU V EL ASADOR RESTAURANT & BAR Neděle 8. dubna 2012 Na bílou neděli jihoamerická EL ASADOR restaurant & bar připravila speciální velikonoční barbecue brunch. Restaurace nabízí svým zákazníkům strávit příjemný nedělní čas, mezi snídaní a obědem, ve spojení dobrého jídla a příjemné společenské události. Během brunche mohou hosté ochutnat speciální velikonoční pokrmy dle jihoamerických zvyklostí. EL ASADOR velikonoční barbecue brunch – 8. dubna 2012:  V neděli od 11:00 – 15:00 hod  Uvítací přípitek  Jihoamerické grill menu se širokou škálou vybraných mas a barbecue omáček  Studený i teplý bufet s vybranými specialitami šéfkuchaře  Pivo, víno, nealkoholické nápoje, káva a čaj  Jihoamerická hudba, dětský koutek, hlídané parkoviště  Cena 990 Kč na osobu, děti do 6 let zdarmaVelikonoční speciality:  Grilovaná masa na meči porcovaná přímo u stolu  Nabídka mořských delikates a čerstvých ryb  Šunková kýta pečená na medu  Chilli prosciutto - celá kýta krájená EL ASADOR kuchařem  Grilovaná hovězí a vepřová žebra  Celé filety lososa na grilu s omáčkou gremolata  Velikonoční sladké pečivo Velikonoce v Jižní Americe: Velikonoční týden představuje vrchol náboženských svátků. Po celém světě mají řadu různých podob, které se odrážejí i v nepřeberné rozličnosti místních velikonočních jídel. Například Argentina je jednou z křesťanských zemí, kde dodržují velikonoční tradice včetně charakteristických pokrmů. Na velikonoční svátky můžete v Argentině ochutnat hlavně ryby a mořské plody. Připravují se taštičky plněné tuňákem nebo mořskými plody, tzv. Empanadas. Na grilu se opéká jehněčí nebo beraní maso. Zelenina je připravovaná na způsob „Curanto“. V zemi se udělá díra 20 cm hluboká. Zahrne se žhavým popelem, zeleným kukuřičným šustím a pokryje se mokrým plátnem. Na plátno se položí vrstva zeleniny (mrkev, petržel, tykev, dýně, lilek, …). Zelenina se nechá upéct a podává se s masem nebo rybami. O Velikonocích Argentínci připravují desert z listového těsta plněného vanilkovým krémem. K pokrmům se hojně podává bílé víno.O restauraci EL ASADOR restaurant & bar: EL ASADOR restaurant & bar byl otevřen v červnu roku 2011. Nachází se na předměstí Prahy, v obci Hrnčíře, zhruba 15 min autem z centra Prahy. Kapacita restaurace nabízí 160 míst k sezení. Venkovní zahrádka s dětským hřištěm čítá 70 míst. Rozloha vnitřních prostor restaurace je 343 m2. Hlavní částí objektu je spodní patro, ve kterém je raritou vnitřní otevřený grill s kapacitou sezení pro 6 osob. První patro restaurace je koncipováno jako bar & lounge s masivním 11 metrovým barem. Kapacita bar & lounge je 38 míst. Interiér navozující atmosféru pravé jihoamerické dekadence byl navržen do posledního detailu. EL ASADOR restaurant & bar je typický ojedinělým způsobem přípravy pokrmů na dřevěném uhlí. Specialitami restaurace EL ASADOR jsou steaky a kuřecí maso připravené na pravém argentinském grilu vyrobeném speciálně pro EL ASADOR v Buenos Aires. Bar & lounge nabízí bohatý výběr koktejlů a ušlechtilých destilátů. Šéfkuchařem restaurace je Sergio Guerreros, rodilý argentinský šéfkuchař s mnohaletými zkušenostmi v gastronomii. Kontakt: Osvětová 991, 149 Praha 4 - Hrnčíře. Telefon 246 067 600, rezervace@elasador.cz rezervace@elasador.cz Read more...

Vice Kultůra Time16 březen 2012 02:25:47