Recenze: Výstavu současné evropské malby by Ostravě mohly závidět západní metropole

Press Report

Katalog neustále aktualizovaných zpravodajských zdrojů

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ads

21 březen 2017 01:09:59 IHNED.cz - vše

V Ostravě vrcholí výstava současné evropské malby nazvaná Narušená imaginace. Přehlídka této intenzity, náročnosti a kvality by se mohla uskutečnit v jakékoliv západní metropoli. Díla pocházejí ze sbírky olomouckého sběratele umění Roberta Runtáka. Celý článek na Recenze: Výstavu současné evropské malby by Ostravě mohly závidět západní metropole

Vice Všechny zprávy Time21 březen 2017 01:09:59


Ads

Výstavu v Ostravě by mohly závidět západní metropole

3.5356262 21 březen 2017 00:10:21 IHNED.cz - vše

V Ostravě vrcholí výstava současné evropské malby nazvaná Narušená imaginace. Přehlídka této intenzity, náročnosti a kvality by se mohla uskutečnit v jakékoliv západní metropoli. Díla pocházejí ze sbírky olomouckého sběratele umění Roberta Runtáka.

Vice Všechny zprávy Time21 březen 2017 00:10:21


Češi mohou k doktorovi, kdy se jim zlíbí, západní Evropa může jen závidět

0.7593131 02 březen 2017 00:08:47 Ekonom

České zdravotnictví nabízí v Evropě nezvykle rychlý přístup k péči. Selhává ale v prevenci: jsme národ tloustnoucích alkoholiků a kuřáků. Tuzemský systém je rovněž extrémně závislý na státních penězích.

Vice Všechny zprávy Time02 březen 2017 00:08:47


RECENZE: Barokní poklady ze západních Čech

0.67756796 04 listopad 2015 09:37:17 Novinky.cz - Hlavní stránka

Západočeská galerie v Masných krámech v Plzni nabízí objevnou výstavu Vznešenost a zbožnost, která je věnována baroknímu umění v západních Čechách. Pro diváka je připravena velká podívaná a oslnivá nádhera.

Vice Všechny zprávy Time04 listopad 2015 09:37:17


RECENZE: Zlatý věk holandské malby v Budapešti

0.6684639 24 prosinec 2014 07:14:08 Novinky.cz - Hlavní stránka

Budapešť Deset měsíců po ukončení obsáhlé výstavy o Caravaggiovi a italské barokní malbě otevřelo Muzeum krásných umění v Budapešti (Szépmüvészeti Múzeum) další fascinující výstavu věnovanou tentokrát Rembrandtovi a zlatému věku holandské malby.

Vice Všechny zprávy Time24 prosinec 2014 07:14:08


Výstava Cranachových maleb zvýšila návštěvnost Ostravského muzea

0.6387523 18 únor 2014 21:44:41 Deník.cz - Kultura

Ostrava – Výstava osmi unikátních maleb Lucase Cranacha staršího, který je považován za jednoho z nejvýznamnějších představitelů německé renesance, výrazně zvýšila návštěvnost Ostravského muzea. Denně ji navštíví 150 až 200 lidí, což je zhruba čtyřnásobek proti běžnému průměru, řekla ředitelka muzea Jiřina Kábrtová.

Vice Kultůra Time18 únor 2014 21:44:41


V Ostravě by mohla vzniknout veřejná venkovní galerie. Malby zaplní nevyužívané plochy

0.5013479 18 říjen 2013 18:36:29 Regionalni zpravodajstvi

Ostrava by mohla být v budoucnu barevnější. Počítá s tím místní multižánrové centrum Cooltour, které vyzvalo studenty i etablované umělce, aby vyzdobili šedivá a nevyužívaná místa ve městě. Jde o takzvaný mural art, tedy velkoformátové pouliční umění, které má dostat i podobu veřejné venkovní galerie.

Vice Z domova Time18 říjen 2013 18:36:29


Současná malba v Rudolfinu: autory spojuje temná obava

0.47906423 20 leden 2013 09:00:42 www.lidovky.cz

Některým podobám současné české malby se věnuje první výstava Galerie Rudolfinum v novém roce. Jmenuje se Motýlí efekt? a kurátor Petr Vaňous pro ni vybral práce šesti autorů mezi 30 a 50 lety, v jejichž práci našel společné téma.

Vice Kultůra Time20 leden 2013 09:00:42


Současná česká malba a socha

0.4786366 10 září 2011 07:28:13 CityOut Prague

Nově otevřená expozice současné české malby a sochy. Od 5. září, 2011 Sbírka moderního a současného umění, Národní galerie v Praze kurátorka: Karolina Dolanská, Jana Šmídmajerová Nově otevřená expozice současné české malby a sochy. Mezi jinými vystavují: Ján Mančuška, Jiří Černický, Petr Písařík, Martin Káňa, Vladimír Véla, Martina Chloupa, Jan Vlček, Krištof Kintera, Martin Pertl, Šimon Vahala, Paulina Skavová, Lenka Melkusová, David Hnídek, Petr Bařinka. Read more...

Vice Kultůra Time10 září 2011 07:28:13


Příběh kluka, kterému by mohl závidět i Schlierenzauer

0.47069147 13 únor 2010 11:17:52 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

Bylo to pozoruhodné setkání. Slavní světoví skokani Schlierenzauer a Kofler. A proti nim malý klučina ze severu Čech. "Kdo je tvůj vzor?" zeptali se ho. A František Holík bez váhání vypálil: "Roman Koudelka!" Následovaly pobavené úsměvy.

Vice Lyžování Time13 únor 2010 11:17:52


Egypt poprvé opustí unikátní výstava, svět ji bude závidět Česku

0.4640501 11 únor 2010 14:04:56 iDNES.cz - nejdůvěryhodnější zpravodajský portál na českém internetu

Do Prahy zamíří unikátní výstava památek starověkého Egypta. Česko, jedna z egyptologických velmocí, o ní jedná už léta, má i podporu prezidenta Václav Klaus. V Evropě zatím tak obsáhlá výstava originálních předmětů z několika období egyptských dějin nikdy nebyla. Další články k tématu: Brno zřejmě čeká výstavní hit: Tutanchamon Na unikátní výstavě o Tutanchamonovi show střídá perfekce Tutanchamon v Brně uspěl, vidělo jej už 150 tisíc lidí

Vice Věda a technika Time11 únor 2010 14:04:56